Så här fungerar det

Här på vår hemsida lägger vi kontinuerligt ut våra lediga lägenheter. Varje lägenhet ligger ute en vecka och under den tiden kan alla, som registrerat sig i vår bostadskö, anmäla intresse.  

Om Du vill söka lägenhet hos oss måste Du registrera Dig på Mina sidor. När Du har fyllt i formuläret får Du ett lösenord. Med Ditt tiosiffriga personnummer tillsammans med lösenordet kan Du sedan logga in på Mina sidor och anmäla intresse samt följa Dina ärenden.

Varje dag i bostadskön ger ett poäng. När en lägenhet varit publicerad i en vecka erbjuder vi några intresserade att titta på den. Dom som har högst poäng och som vi kan godta som hyresgäster *) får erbjudande om visning. Det är alltså inte säkert att Du är först bara för att Du har fått ett erbjudande. Inom en vecka från erbjudandet ska man titta på lägenheten och ta ställning till om man vill ha den eller inte. Den med högst poäng som svarat ja på erbjudandet får kontraktet.

Om man fått kontrakt på en lägenhet försvinner köplatsen och kötiden och man kan inte söka ny lägenhet hos VSBo inom 9 månader. Det går dock bra att ställa sig i kön direkt igen för att tillgodogöra sig poängen. En intresseanmälan måste uppdateras en gång per år för att vara kvar. Det räcker att gå in på registreringsformuläret och spara det. Men se till att vi har aktuella uppgifter på Dig eftersom erbjudanden skickas ut utifrån dom uppgifter vi har och till dom kontaktuppgifter Du uppgivit. Du kan i Din ansökan uppge att Du vill ha ett meddelande när det kommer lägenheter som motsvarar Dina önskemål. Då behöver Du inte bevaka utbudet lika aktivt själv, men Du måste anmäla intresse själv om Du är intresserad. Meddelandet innebär inte att Du anmält intresse.

All kommunikation är tänkt att ske via e-post. Uppge därför en e-post adress som Du, eller någon annan, bevakar. Har Du ingen e-post eller ingen som kan hjälpa Dig skickar vi brev i stället. Men informationen når inte Dig lika snabbt.

Det är den sökande vi kommuniserar med och det är den sökande som samlar poäng. Medsökande kan inte tillgodoräkna sig sökandes kötid för egen lägenhet.

*) För att få ett hyreskontrakt ska Du:

Ha ett fast arbete eller pension, studiemedel för eftergymnasiala studier kan godkännas

Inte ha betalningsanmärkningar

Inte ha skulder till VSBo

Inte ha negativa referenser

Om Du inte uppfyller ovanstående kriterier kan en godkänd borgen eller annan säkerhet godtas. Kontakta då oss. Du får inga erbjudanden via uthyrningssystemet.